Bel  ons +31630936827
Bel mij terug
[contact-form-7 id="2541" title="Call me back"]

Amerongen

Plaats: Amerongen

Lengte van de mountainbike route: Deze mountainbike route heeft een lengte van ongeveer 18 kilometer.  

Markering: De route is gemarkeerd met houten palen met een witte, afgeschuinde kop met hierop in het groen het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes).

Startlocatie: Deze MTB route is te starten bij:

– Groene Entree Amerongen, Parkeerplaats Sportcomplex de Burgwal, Burgwal 1, 3958 ER in Amerongen.

– Groene Entree Prattenburg, Cuneraweg t.o. 416, 3911 RW in Rhenen.

– Parkeerplaats Bergweg 10 in Amerongen.

Omgeving: Deze mountainbike route ligt in een groot bosgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Kenmerkend zijn de grove dennen, het stuifzand en de heide. Vroeger waren het twee verschillende landgoederen, het Amerongse bos en het Zuilensteinse bos. Tegenwoordig valt dit onder de Utrechtse Heuvelrug. In het terrein tref je grote hoogteverschillen aan van 8 t/m 69 meter boven NAP.

Aard van de mountainbike route: 

Met maar liefst 280 hoogtemeters is dit een leuke uitdaging. Het MTB parcours is 18 kilometer lang en ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, tussen Amerongen en Veenendaal. Het is een afwisselende route met vlakke delen maar ook steile heuvelachtige delen. In het begin van 2015 is de route vernieuwd. Het resultaat is een fantastisch gebied om te mountainbiken! Veel singletrack met scherpe bochten en lange afdalingen.

Extra: Deze route kan gecombineerd worden met de MTBroute Leersum. Hiervoor moet je via de verbindingsroute de Bergweg overstekken. De route van Leersum is 18,4 kilometer lang.