Bel  ons +31630936827
Bel mij terug
[contact-form-7 id="2541" title="Call me back"]

Leersum

Plaats: Leersum

Route Leersum

Lengte van de mountainbike route: Deze MTB route heeft een lengte van ongeveer 18 kilometer.

Markering: Alle routes zijn gemarkeerd op palen met een rood internationale MTB-teken. (Twee rondjes en een driehoek)

Startlocatie: Er zijn verschillende opstart plaatsen:
– Park Ginkelduin, Scherpenzeelseweg 53,3956 KD in Leersum
– Parkeerplaats aan de Scherpenzeelse weg, 3956 KG in Leersum
– Parkeerplaats Bergweg 10 in Amerongen
– Parkeerplaats Utrechtsebaan in Leersum

Omgeving: Dit is een prachtige mountainbike route in een uitgestrekt bosgebied op de Utrechtse Heuvelrug. Het gebied is op te delen in het Amerongse bos en het Zuilensteinse bos. Hoofdzakelijk bestaat het gebied uit dennen bossen en zijn er twee natuurterreinen met stuifzand, heide en hakhout te vinden. Het terrein heeft een hoogteverschil van 8 t/m 69 boven het NAP.

Aard van de route: In 2015 zijn er diverse nieuwe routes aangelegd. Twee oude routes van Leersum zijn samengevoegd tot één nieuwe route van maarliefst 18,4 km. De route is een uitdaging voor de ervaren mountainbiker als de beginner door de diverse ‘alternatieve’ routes. Zo zijn er mountainbike afslagen te vinden waarbij er een ‘jump’ gemaakt kan worden. De MTB route bestaat uit lange singletracks met veel hoogte meters. De route bestaat uit bredere hellingen en veel slingerpaden.

Extra:

Deze route is te combineren met de andere Heuvelrugse. Deze route is te combineren (nabij het dierenasiel vind je een verbindingsroute) met de MTBroute Amerongen. Deze route heeft een lengte van 18 kilometer.